Lanmix.no

Spørsmål og svar

Hva er Lanmix?

Lanmix er et nettsted for sammenligning av lån. Vi gir våre kunder muligheten til å ta smartere beslutninger som forbedrer deres privatøkonomi.

Hva kreves for å ta opp lån gjennom Lanmix?

Det er noen kriterier som avgjør hvorvidt du får låne penger eller ikke, og hvor mye du eventuelt kan få innvilget i lån. Helt grunnleggende er kriteriet at du må være myndig, altså over 18 år.

Hvor mye kan jeg låne?

Hvor mye du kan låne, avhenger av det enkelte lånetilbudet og vilkårene i låneavtalen. Du finner lånet som passer deg ved å søke og filtrere på Lanmix oversikt over lån.

Hvilken rente får jeg?

Renten på lånet avgjøres individuelt og fastsettes basert på lånebeløp, din evne til å nedbetale lånet og din eventuelle gjeld. Jo bedre nedbetalingsmulighet, desto lavere rente.

Hva gjør jeg for å få lavere rente?

Å legge til en medsøker på lånet kan øke mulighetene for å få lavere rente og kunne låne et høyere beløp. En medsøker kan være hvem som helst i din nærhet; samboeren din, en søster eller bestevennen. Den medsøkende har like stort ansvar for at lånet betales tilbake og gir derfor en ekstra trygghet for banken.

Kan jeg få utbetalt pengene med det samme?

Hvis du inngår en låneavtale med en av låneleverandørene, kan du få pengene betalt samme dag eller dagen etter, avhengig av leverandørens åpningstider.

Hva blir min månedskostnad?

Siden renten settes individuellt og bestemmes ut i fra lånebeløp, nedbetalingsmuligheter og eventuell gjeld, så påvirkes månedskostnaden også av dette. Faktorer som nedbetalingstakt og avgifter påvirker også månedeskostnaden. Generellt sett gjelder regelen: Jo bedre nedbetalingsmuligheter, desto lavere rente og månedeskostnad.

Hva er tilbakebetalingstiden?

Du bestemmer selv hvor lang tilbakebetaling-/nedbetalingstid du skal velge. Tilbakebetalingstiden påvirker lånets månedlige avdragsbeløp. Jo lengre nedbetalingstid man velger, desto mindre blir de månedlige avdragsbeløpene. På den annen side bør man ta hensyn til at lånerenten kan bli høyere på langsiktige lån. 

Hva skjer om jeg ikke klarer å betale tilbake lånet?

  • Dersom du ikke betaler til avtalt tid eller ikke betaler tilbake lånet ditt uten å klare å komme til enighet med kreditor om eventuelle utsettelser, er det fullt mulig at kreditor gjør notis av dette i kredittvurderingen din. 
  • I alvorlige tilfeller av manglende innbetaling vil saken bli tatt til retten.

Hvorfor får jeg avslag?

Det kan være forskjellige årsaker til at du får avslag på en søknad. I hovedsak betyr et avslag at ett eller flere av kriteriene for å søke, ikke er oppfylt.